EUNWE

Website bijgewerkt op 10 oktober 2006. U bent op de pagina: Home


Votre langue | Your language:
Français
English Laatste nieuws 

12 september 07
Het Spierekanaal terug bevaarbaar in 2008 !Natuur stands, muzikale animatie, tentoonstelling over Bovenschelde en Spierekanaal, vrije wandeling van de meander van Léaucourt, vrije fietstochten met routebescrijving

18 augustus 06
BlueLinks at IWA festival. The BlueLinks project will have its stand (No. A46) at the 2006 IWA National Festival & Boat Show, in order to promote canal restoration and inland navigation through the continent. From 26th to 28th August.

18 augustus 06
Partner's study tour. Some of the Blue Links partners' representatives will visit key canal development sites in the UK on 28th and 29th August. This will include a visit to the IWA national waterways festival.

27 juni 2006
8 en 9 juli: "Les Rendez-vous du Canal". Zorg dat u erbij bent!

9 Mei 2006
Europadag. De Prefect van het departement Nord en de leidinggevenden van de Blue Links partners brengen vandaag om 15 uur een bezoek aan het kanaal van Roubaix, in het bijzonder aan sluis L'Union, de brug van Grande Vigne (die morgen van zijn brugdek wordt voorzien), en tot besluit aan het PCUK-terrein.

22 April 2006
Sluizen. In de laatste week van april zal het openen en sluiten van de sluisdeuren getest worden. Voor deze gelegenheid wordt het scheidingspand tot het normale peil gevuld.

April 18 2006
Het plaatsen van het brugdek van brug Grande Vigne zal in de eerste week van mei gebeuren

Februari 2006
Omlegging leidingen en begin werkzaamheden Pont des Couteaux

Februari 2006
Start werkzaamheden brug Grande Vigne

7 December 2005
Openbare informatiebijeenkomst in het Stadhuis van Roubaix

24 November 2005
Expertgroep: Grvergadering om medewerkers van andere door de EU gesubsidieerde vaarwegprojecten erbij te betrekken; discussie over werkmethoden tussen de Blue Links partners en British Waterways

22 November 2005
Aanbesteding contracten voor de restauratiewerkzaamheden op het Kanaal van Spiere (België)

...Zie het niews archive

 

Blue Links, een toonaangevend EU-project voor duurzaam kanaalherstel

 	
Voici le résultat de votre traduction :


Vrije tijd langs het kanaal van RoubaixDe heropening van het kanaal van de Deûle naar de Schelde wordt een belangrijk hulpmiddel voor toerisme en recreatie, in relatie met stadsontwikkeling in een groot gebied.

Het Blue Links project is een werkprogramma met als doel het herstel van de bevaarheid van de Deûle-Scheldeverbinding. De Deûle-Scheldeverbinding bestaat uit de gekanaliseerde Marque en het kanaal van Roubaix in de Franse regio Nord, en het kanaal van Spiere in de Belgische provincies Henegouwen en West-Vlaanderen.

Dit breed opgezette renovatieprogramma is mogelijk gemaakt door de mobilisatie van de Europese Commissie, Voies Navigables de France, de Gemeente Lille, het Waals Ministerie van Openbare Werken, de Conseil Régional Nord-Pas de Calais, Conseil Général du Nord en Agence de l'Eau Artois-Picardie.


Blue Links project in Noordwest-Europa

Focus

Baggerwerk

Het wegbaggeren en verwerken van 250.000 m3 slib is van essentieel belang voor het project...

Le canal de Roubaix envasé
Silted Roubaix canal

> meer hierover

Stand werkzaamheden

Werk in uitvoering

> meer hierover

Opinie en ideeën

Lees ideeën en opmerkingen van bezoekers en vaarweggebruikers, en geef zelf uw mening en ideeën over het Blue Links project.

> meer

 

 

 

De tendens om buiten gebruik geraakte kanalen te restaureren begon 60 jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig is het herstel van kanalen voor recreatieve en toeristische doeleinden in veel grote steden een speerpunt geworden, zowel op het gebied van mobiliteit als stadsvernieuwing.
De restauratie van het complete kanaal van Roubaix tussen Deûle en Schelde wordt mogelijk ...
>
meer hierover

Een feestelijke heropening
De Blue Links partners zijn druk bezig een groot evenement te organiseren om de heropening van het kanaal in 2008 te vieren.
> Plannen openingsfeest

De Deûle-Schelderoute vormt een belangrijke verbinding in het hart van het 20.000 kilometer grote Noordwest-Europese vaarwegennet.


> zie vaarwegkaarten
Sluizen op de Roubaix kanaal, Wasquehal
Sluizen op de Roubaix kanaal

Estaimpuis zluis werk, Spiere kanaal
Estaimpuis zluis werk, Spiere kanaal

 

 

 

 

 

Credits

Contact
Alle rechten gereserveerd

                  
Site beheerd door Gemeente Lille voor de projectpartners :
Voies Navigables de France, Wallonian Ministry of Public Works, Nord-Pas de Calais Conseil Régional, Conseil Général du Nord, Préfecture du Nord-Pas de Calais and Artois-Picardie Water Agency